Ontdek EMBRACE:

Een Unieke Kunstexpositie in de Lutherse Kerk Amsterdam

Amsterdam staat op het punt een buitengewoon artistiek evenement te verwelkomen dat niet alleen de zintuigen zal prikkelen maar ook diepgaande gesprekken zal initiëren over een onderwerp dat ons allemaal aangaat: de relatie tussen de regenbooggemeenschap en religie.

 

De kunstexpositie EMBRACE wordt georganiseerd in de historische Oude Lutherse Kerk aan het Spui in Amsterdam. Het belooft een bijzondere tentoonstelling te gaan worden die bezoekers uit verschillende achtergronden samen brengt. De bezoekers zullen worden uitnodigt om te reflecteren, te verkennen en, wellicht het belangrijkste, nog onbekende groepen mensen te omarmen.

Verspreid over drie weekenden; 19-21 juli, 26-28 juli, en 2-4 augustus, zal EMBRACE de kerk transformeren in een levendige ontmoetingsplek van kunst en dialoog. De expositie zal plaatsvinden in vier unieke ruimtes binnen de kerk: de Kerkzaal, de Bibliotheek, de Senaat, en de Gang. Elke ruimte biedt bezoekers een uniek perspectief op de regenbooggemeenschap door middel van een rijke mix van visuele en interactieve kunst.

 

 

"De expositie is bedoelt om mensen kennis te laten met elkaar en om te laten zien dat we soms best een heel tegenstrijdige meningen kunnen hebben, maar dat er ook raakvlakken zijn waar we samen op verder kunnen bouwen" - Arjan -

 

 

Waarom EMBRACE Belangrijk Is

EMBRACE is meer dan alleen een kunstexpositie. Het is een platform voor discussie en reflectie over hoe religie en de regenbooggemeenschap elkaar kruisen, botsen, en verrijken. Door kunst als medium te gebruiken, streeft EMBRACE ernaar om de veelzijdigheid van ervaringen binnen de regenbooggemeenschap te belichten en hoe deze zich verhouden tot religieuze doctrines en praktijken.

 

Hoe Kunt U Bijdragen:

 

Voor de realisatie van dit ambitieuze project zijn wij op zoek naar enthousiaste bijdragers en vrijwilligers die onze visie delen en willen helpen om EMBRACE tot leven te brengen. Hier zijn enkele manieren waarop u kunt bijdragen:

  • Technische Voorbereiding: Hebt u kennis van verlichting of bent u handig met gereedschap? Uw vaardigheden zijn van grote waarde voor het inrichten van de ruimtes voor de expositie.
  • Promotie: Draag bij aan de zichtbaarheid van de expositie door het posten van ons promotiemateriaal op uw social media. Ook kunt u ons steunen met social media campagnes of door het afdrukken van ons promotiemateriaal en die zichtbaar op te hangen.
  • Personeel en Vrijwilligers: Word een van de gezichten van EMBRACE door u aan te melden als vrijwilliger tijdens de expositieweekenden. Hiervoor kunt u zich onderaan de pagina inschrijven, of ons persoonlijk benaderen.
  • Donaties/ Subsidies: Een expositie kost veel geld, de financiële bijdrages helpen ons om de kosten te dekken voor materiaal, promotie, transport, en meer. Het draagt bij aan het professionaliseren van de exposities, het uitdragen van de boodschap en het verbinden van de verschillende groepen mensen in onze samenleving.

Doe Met Ons Mee

De expositie EMBRACE belooft een bijzondere ervaring te worden die kunst, gemeenschap en dialoog samenbrengt op een manier die Amsterdam nog niet eerder heeft gezien. Of u nu bijdraagt als vrijwilliger, donateur, of bezoeker, uw zichtbare aanwezigheid en steun zijn cruciaal voor het succes van dit project.

Laten we samen de diversiteit en schoonheid van de regenbooggemeenschap vieren en omarmen. Steun de expositie EMBRACE in de Lutherse Kerk aan het Spui, en laat ons samen een verschil maken. 

 

Uw steun betekent de wereld voor ons en voor de vele mensen die we hopen te vertegenwoordigen en te vieren met EMBRACE.

EMBRACE wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijwilligers

Meld je hieronder aan als vrijwilliger of neem direct contact op met Jaap Reerink.